top of page

Α.Π.Ο. ΘΥΕΛΛΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ  * ΑΚΑΔΗΜΙΑ 2022-2023 *

 

Αγαπητοί γονείς,

Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε την ομάδα μας για να αθληθούν τα παιδιά σας και ευχόμαστε καλή αθλητική χρονιά, χωρίς τραυματισμούς και γεμάτη επιτυχίες. Ακολούθως θα αναπτυχθεί πλήρως ο τρόπος λειτουργίας της ακαδημίας μας :

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ : Αφοσίωση στις αρχές της αγωνιστικής φιλοσοφίας  του παιχνιδιού στις οποίες οι ποδοσφαιριστές εκπαιδεύονται, σεβασμός στον υγιή συναγωνισμό (Άμιλλα και fair play συμπεριφορά).

ΣΚΟΠΟΣ : Η συστηματική εκπαίδευση του ποδοσφαίρου μέσα από σύγχρονες διδακτικές μεθόδους ανάλογα του ηλικιακού επιπέδου  και παιδαγωγική καθοδήγηση στοχεύοντας στην δημιουργία παικτών με προσωπικότητα που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Η συνέχιση της καλής εικόνας του Συλλόγου,  τόσο στην οργάνωση όσο και στη λειτουργία.

ΣΤΟΧΟΣ : Όραμα μας η δημιουργία παικτών υψηλού επιπέδου και η σταδιακή  προώθηση έτοιμων νεαρών παιχτών στην ανδρική ομάδα του συλλόγου. Να εκπαιδευτούν οι νεαροί αθλητές με γερές βάσεις, καλές τεχνικές γνώσεις όσο αφορά τις τακτικές και μια φιλοσοφία που βασίζεται στην επιθυμία να γίνονται συνεχώς καλύτεροι. Η εκπαίδευση που λαμβάνουν τα παιδιά στο σωματείο είναι σημαντική γιατί καθορίζει τον τρόπο συμπεριφοράς τους καθώς τους διδάσκει κανόνες για τη ζωή.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

1. Η ακαδημία  διοικείτε από ανεξάρτητο Δ.Σ., το οποίο αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, τους κ.κ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Γεώργιο ,ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο. Το έργο της Επιτροπής Ακαδημίας θα συνεπικουρείται και από τους κ.κ. ΜΠΗΛΙΟ Χαράλαμπο, ΛΟΥΚΑΤΟ Σπύρο και ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ Χρήστο, εκ των παλαιότερων και εμπειρότερων συμβούλων ,δείχνοντας έτσι την σημασία που δίνουμε τις υποδομές του συλλόγου.

Τα τμήματα πλέον  καθορίζονται σε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ που θα είναι τα τμήματα Κ-18, Κ-16 και Κ-14 , σε ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ που θα είναι τα τμήματα Κ-12 και  Κ-10 και ΠΡΩΤΗΣ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ για τα Κ-8 και Κ-6.

1. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

τα οποία θα συμμετέχουν στα επίσημα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α.

ΣΚΟΠΟΣ-ΣΤΟΧΟΣ: η ομαδική και ατομική βελτίωση των αθλητών και φυσικά η βαθμολογική κατάταξη των ομάδων . Η επιλογή της στελέχωσης των τμημάτων ομάδων αυτών είναι απόλυτη ευθύνη των προπονητών, χωρίς να υπάρχει κανένας περιορισμός στον χρόνο συμμετοχής  και ο μόνος περιορισμός είναι οι ηλικίες της προκήρυξης των πρωταθλημάτων .

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΟΜΑΔΩΝ: o αριθμός των παιδιών ανά τμήμα καθορίζει τον αριθμό των ομάδων, συγκεκριμένα:

  • Αν ο αριθμός είναι μέχρι 23 παιδιά, συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α.

  • Αν ο αριθμός είναι από 24 έως 30 με ευθύνη των προπονητών διοργανώνουν φιλικά παιχνίδια (τουλάχιστον ένα τον μήνα), για όσα παιδιά έχουν λιγότερο χρόνο συμμετοχής.

  • Αν ο αριθμός είναι πάνω από 30 τότε θα δηλωθεί συμμετοχή και σε ιδιωτικό τουρνουά (με γεωγραφικά κριτήρια)  και θα δημιουργηθούν δυο ανοικτές μεταξύ τους ομάδες (τα παιδιά θα μετακινούνται ανάλογα την απόδοση τους) ,η πιο ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα  της Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α. και η άλλη στο ιδιωτικό τουρνουά. 

 

2. ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

τα οποία θα συμμετέχουν σε ιδιωτικά τουρνουά , συγκεκριμένα ο διαχωρισμός των παιδιών θα είναι ΗΛΙΚΙΑΚΟΣ, έτσι ώστε ο συναγωνισμός σε μια τόσο τρυφερή ηλικία να είναι ανάμεσα σε συνομήλικα παιδιά χωρίς να υπάρχει όριο αθλητών ανά τμήμα, με την προϋπόθεση να υπάρχουν ανάλογοι αγώνες σύμφωνα με αριθμό αθλητών.

ΣΚΟΠΟΣ-ΣΤΟΧΟΣ: η εκμάθηση του αθλήματος, η καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος (το σημαντικότερο όλων)  και η διαχείριση των συναισθημάτων της νίκης και της ήττας. Υποχρέωση των προπονητών είναι να προσέχουν ο χρόνος συμμετοχής των παιδιών στα παιχνίδια να είναι κατά το δυνατό ισομερής και αν σε κάποιο παιχνίδι κάποιο παιδί έχει μικρότερο χρόνο να αναπληρώνεται στα αμέσως επόμενα. Στα παιχνίδια αυτά διεκδικούμε τις νίκες αλλά δεν είναι «αυτοσκοπός», όσο η διαχείριση, η εκμάθηση, η βελτίωση  και  κυρίως η ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ.

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΟΜΑΔΩΝ: στην κατηγορία Κ-12 που αγωνίζονται 9*9   (ανά τμήμα)  γεννηθέντα  το 2011 και 2012 και θα ονομάζονται Κ-12 2011 και Κ-12 2012. Συμμετέχουν ανά ομάδα  σε ιδιωτικά τουρνουά (με γεωγραφικά κριτήρια). Στην κατηγορία Κ-10  που αγωνίζονται 7*7  (ανά τμήμα) και  χωρίζονται στα γεννηθέντα το 2013 και  αντίστοιχα το 2014 και θα ονομάζονται Κ-10 2013 και  Κ-10 2014 αντίστοιχα. Συμμετέχουν ανά ομάδα  σε ιδιωτικά τουρνουά και θα υπάρχει μέριμνα για την συμμετοχή του μικρότερου ηλικιακά  τμήματος σε  ασθενέστερο όμιλο.

3.ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΡΩΤΗΣ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ (K-8 & Κ-6):

ως ηλικία εγγραφής ορίζεται το 5ο έτος (για την προσεχή περίοδο γεννηθέντες το 2017) και μέχρι τους γεννηθέντες το 2015.

ΣΚΟΠΟΣ-ΣΤΟΧΟΣ: Η πρώτη γνωριμία με το άθλημα, η εκμάθηση των βασικών κανόνων, η ατομική δεξιότητα, η δημιουργία ομάδας και το σημαντικότερο η χαρά των παιδιών.

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΟΜΑΔΩΝ: εδώ τα τμήματα δεν μπορούν να ξεπερνούν τα 15 παιδιά και αν υπάρχουν περισσότερα θα χωριστούν και αυτά ΗΛΙΚΙΑΚΑ και θα συμμετέχουν στα πρώτα τους φιλικά παιχνίδι.

Ιατρική φροντίδα αθλητών -  Μετατραυματική Αποκατάσταση :

Οι προπονήσεις των τμημάτων της Ακαδημίας διενεργούνται με την παρουσία φυσικοθεραπευτών με γνώσεις πρώτων βοηθειών. Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή και έπειτα από αρχική γνωμάτευση του φυσικοθεραπευτή του Τμήματος, με παραπεμπτικό της ομάδας ο αθλητής παραπέμπεται στην ορθοπεδικό – αθλίατρο κ. ΝΑΤΣΗ για εξέταση. Σε περίπτωση που χρειαστεί αποκατάσταση του αθλητή , αυτός παραπέμπεται στο ιδιόκτητο Κέντρο Αθλητικής Αποκατάστασης της ομάδας  με υπεύθυνο τον κ. ΑΗΔΟΝΗ  όπου ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα για την ταχύτερη επιστροφή του στην ομάδα. Ανωτέρω παροχές είναι δωρεάν προς όλους αθλητές της Ακαδημίας.(Εξαιρούνται περιπτώσεις πολύμηνων αποκαταστάσεων στις οποίες θα υπάρχει και συμμετοχή του αθλητή). 

Η επιτροπή ακαδημίας για την επίτευξη των στόχων θα συνεπικουρείται και από τους κατωτέρω :

  • Γραμματέας Ακαδημίας κ. ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ Νεκτάριος . Υπεύθυνος τήρησης και ενημέρωσης ομάδας(ενημερώσεις Ακαδημίας) η εταιρεία Net Druids. Η Γραμματεία της Ακαδημίας είναι υπεύθυνη για την γραμματειακή υποστήριξη, ενημέρωση γονέων μέσω ανακοινώσεων ( – γραπτά μηνύματα),τήρηση και παράδοση αθλητικού υλικού, συγκέντρωση συνδρομών όλων των τμημάτων της ακαδημίας. Κατά τις ώρες λειτουργίας του γραφείου το μέλος της Επιτροπής Ακαδημίας κ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος θα ευρίσκεταιστο γραφείο της Γραμματείας όπου πέραν της συνδρομής του στις λειτουργίες του γραφείου θα δέχεται και γονείς αθλητών για επίλυση προβλημάτων που αφορούν συνολικά την Ακαδημία.

  • Ωράριο λειτουργίας Γραμματείας Ακαδημίας :

Δευτέρα :  16.00 – 20.30 Γραφείο Ακαδημίας (Γήπεδο Π.Ν.Α.  Δ/ση Ραφήνας )

 Τετάρτη :   16.00 – 20.30 Γραφείο Ακαδημίας (Γήπεδο Π.Ν.Α.  Δ/ση Ραφήνας )

 Παρασκευή : 16.00 – 20.00 Γραφείο Ακαδημίας (Γήπεδο Π.Ν.Α.  Δ/ση Ραφήνας)

2. Κατά την διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς η Ακαδημία δεν θα λειτουργεί (προπονήσεις – αγώνες  - Γραμματεία) στις επίσημες Αργίες του Κράτους (πλην εξαιρετικών – έκτακτων περιπτώσεων).

3. Καθ΄όλη την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου οι προπονητές των Τμημάτων θα τηρούν αυστηρά παρουσιολόγιο αθλητών τον οποίο ανά εβδομάδα  θα παραδίδεται αντίγραφο στην  Γραμματεία σε σκοπό την συνεχή ενημέρωση της Επιτροπής Ακαδημίας για την παρουσία των αθλητών στις προπονήσεις – αγώνες καθώς και την επικοινωνία με γονείς σε περίπτωση συνεχόμενων απουσιών από το πρόγραμμα με ταυτόχρονη διερεύνηση αιτιών κα απόδοση τυχόν ευθυνών στο προσωπικό της Ακαδημίας.

2.  ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Α.  Η Επιτροπή ακαδημίας έχει την αποκλειστική ευθύνη λειτουργιάς των τμημάτων και απευθύνεται μόνο προς την Διοίκηση  και τον Πρόεδρο του συλλόγου. Όλοι οι ποδοσφαιριστές οφείλουν τον απαραίτητο σεβασμό προς την Διοίκηση και την Επιτροπή ακαδημίας, τους προπονητές, τους συμπαίκτες τους και τους φιλάθλους.

Β.  Υποχρεώσεις ποδοσφαιριστών

* Να συμμετέχουν σε όλες τις προπονήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα, να λαμβάνουν μέρος σε οποιοδήποτε φιλικό ή επίσημο αγώνα κληθούν από τον προπονητή, συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις της ομάδας.

* Να υπακούουν μόνο στις οδηγίες των προπονητών κατά την διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων

* Η εμφάνιση στις προπονήσεις και στους αγώνες πρέπει να είναι η ενδεδειγμένη και ομοιόμορφη σύμφωνα με το αθλητικό υλικό που έχουν παραλάβει .

* Να προσέχουν το αθλητικό υλικό της ομάδας και τον προσωπικό τους ιματισμό. Σεβασμός στον υπεύθυνο υλικού και φροντιστή της  ομάδας.

* Σε περίπτωση απουσίας τους  από τις προπονήσεις ή τον αγώνα  οφείλουν να ενημερώνουν  τον προπονητή όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα.

* Οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά που προσβάλλει την ιστορία του συλλόγου, το αγωνιστικό φίλαθλο πνεύμα,fairplay κλπ. κατόπιν εισήγησης του προπονητή θα εξετάζεται από την επιτροπή ακαδημίας και θα επιβάλλεται ανά περίπτωση πειθαρχική ποινή (από προφορική παρατήρηση, διακοπή προπονήσεων και αγώνων έως διαγραφή από τα μητρώα του συλλόγου) .

*  Ώρα προσέλευσης αθλητών στις προπονήσεις και αγώνες θα γίνεται πάντα σύμφωνα με οδηγίες των προπονητών αναλόγως ηλικιακής κατηγορίας.

Γ. Υποχρεώσεις γονέων

* Για την συμμετοχή κάθε αθλητή στο πρόγραμμα προπονήσεων και αγώνων της αγωνιστικής περιόδου 2022 - 2023 , ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, θα πρέπει έως την 15/9/2022 να προσκομιστούν από έκαστο γονέα κάρτα υγείας  περί καλής υγείας και συμμετοχή σε κάθε αθλητική δραστηριότητα καθώς και έντυπο πράξης συναίνεσης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων (αφορά νέες εγγραφές) με γνήσιο υπογραφής του γονέα , στα Γραφεία του Συλλόγου ( Γραμματεία) . Έντυπα πράξης συναίνεσης θα παραλαμβάνονται από τους γονείς στα Γραφεία του συλλόγου ( Γραμματεία).

* Η συμπεριφορά των γονέων πρέπει να είναι κόσμια και να μην προκαλούν αρνητικές κρίσεις και τεχνικές οδηγίες  προς τους ποδοσφαιριστές και να μην παρεμβαίνουν στο έργο των προπονητών.

* Οι γονείς σε προκαθορισμένες συγκεντρώσεις θα ενημερώνονται σε θέματα που αφορούν την πρόοδο των παιδιών τους και σε θέματα που αφορούν την καλύτερη λειτουργία της ακαδημίας.

* Η παρακολούθηση των προπονήσεων  από τους γονείς και λοιπούς συγγενείς και φίλους θα γίνεται υποχρεωτικά σε χώρο αυστηρά έξω από τα γήπεδα (Γηπ. Ραφήνας μόνο στις κερκίδες – Γηπ. ΠΝΑ χώρος πλευράς αναψυκτηρίου ).Απαγορεύεται η είσοδος εντός του αγωνιστικού χώρου σε οποιονδήποτε πλην των προπονητών και των φροντιστών των ομάδων.

 

 

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

* Για τα παιδιά γεν. 2004 – 2011 υπάρχουν δύο επιλογές πληρωμής : α. ετήσιος έως τέλος Σεπτεμβρίου 350 ευρώ  β. 40 ευρώ (α΄ δεκαήμερο εκάστου μήνα). (10 ισόποσες δόσεις).

* Για τα παιδιά γεν. 2012 – 2017 υπάρχουν δύο επιλογές πληρωμής : α. ετήσιος έως τέλος Σεπτεμβρίου 300 ευρώ  β. 35 ευρώ (α΄ δεκαήμερο εκάστου μήνα). (10 ισόποσες δόσεις).

*   Σε περίπτωση δύο αδελφιών (ανεξαρτήτου ηλικίας) δύο επιλογές πληρωμής :  ετήσιος  έως τέλος Σεπτεμβρίου 600 ευρώ β. μηνιαίως έκπτωση δέκα (10) ευρώ (α΄ δεκαήμερο εκάστου μήνα).

* Τρίτο παιδί οικογενείας ανεξαρτήτου ηλικίας δωρεάν.

* Συνδρομές γονέων θα καταβάλλονται αποκλειστικά και μόνο στην Γραμματεία της Ακαδημίας κατά τις προαναφερθείσες ώρες λειτουργίας του γραφείου Γραμματείας.

* Αθλητικός ρουχισμός της Ακαδημίας θα παραμείνει ίδιος με την αγωνιστική χρονιά 2021-2022. Με κάθε νέα εγγραφή αθλητή στην Ακαδημία θα παραδίδεται από τον κ. Γραμματέα το ατομικό αθλητικό υλικό σε μορφή (box) το οποίο θα περιέχει τα εξής : ( τσάντα ομάδας – ένα σετ προπόνησης – μία εμφάνιση αγώνα – αντιανεμικό – φόρμα – μπουφάν – ένα ζεύγος κάλτσες ) και θα κοστίζει 135 ευρώ με πληρωμή εφάπαξ ή εναλλακτικά σε τρεις (3) ισόποσες δόσεις εκάστη 45 ευρώ. Επιπλέον θα διατίθεται και προαιρετικός αθλητικός ρουχισμός ως ακολούθως : ισοθερμικό λαιμού (περιλαίμιο) – κάλτσες μαύρες. 

 

* Το κόστος έκδοσης νέων δελτίων σε αθλητές θα καλυφθεί από έκαστο γονέα .  –

.* Τα έσοδα της Ακαδημίας κατά κύριο λόγο προέρχονται από τις συνδρομές των αθλητών μας , όπου η έγκαιρη πληρωμή αυτών είναι απαραίτητη για την σωστή οργάνωση και λειτουργία, με τελικό αποτέλεσμα τις καλύτερες παροχές στα παιδιά μας. Επιπλέον έσοδα για το Σύλλογο προέρχονται από διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ακαδημία, όπου θα επιθυμούσαμε την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή σας.

 

Α.Π.Ο. ΘΥΕΛΛΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ 2022- 2023 I.jpg
223.jpg
bottom of page