top of page
  • Writer's pictureΑ.Π.Ο. Θύελλα Ραφήνας

Έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια της η Θύελλα!

Ισόπαλη με σκορ 1-1 αναδείχθηκε η Θύελλα Ραφήνας κόντρα στον ΑΟ Λουτρακιού, σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο Θώδειο Στάδιο. Οι «λιγνιτωρύχοι» ήταν φανερά ανώτεροι των «πορτοκαλί» στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ωστόσο πλήρωσαν την αναποτελεσματικότητα και τα λάθη που έκαναν μετά το 70’ του αγώνα. Στο αγωνιστικό σκέλος, η Θύελλα είχε την κατοχή στα πρώτα λεπτά και προσπαθούσε να απειλήσει με αξιώσεις την ομάδα της Κορίνθου.

Το έκανε σε δύο περιπτώσεις με τους Μαργέτη στο 22’ και τον Χαρακτίδη στο 30’, αλλά το γκολ δεν ήρθε διότι στη πρώτη φάση ο γκολκίπερ έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στη δεύτερη του αρχηγού μας η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Από την πλευρά του, το Λουτράκι παίζοντας με παιχνίδι αντεπιθέσεων έψαξε τους χώρους για να απειλήσει, όμως η εστία του Σύρακα έμεινε απαραβίαστη.

Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου η Θύελλα κέρδισε πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Χαρακτίδης, ο οποίος σκόραρε από την άσπρη βούλα για το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «πορτοκαλί», που έψαχναν την ισοφάριση, πήραν μέτρα στο γήπεδο και άφησαν ανοιχτούς τους χώρους στα μετόπισθεν, με αποτέλεσμα η Θύελλα να βγαίνει εύκολα σε αντεπιθέσεις. Ωστόσο, κάθε κλασική ευκαιρία που παρουσιάστηκε στους παίκτες του Νίκου Μεσολόγγη πέρασε ανεκμετάλλευτη. Οι καλές φάσεις που «έφτιαξαν» οι «λιγνιτωρύχοι» ήταν τουλάχιστον τρεις με τέσσερις. Μία από αυτές ήταν το 67’, με το σουτ του Παντελίδη να αποκρούεται από τον τερματοφύλακα και τη μπάλα εν συνεχεία να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι. Πέντε λεπτά μετά, ο Παντελίδης νικήθηκε ξανά από τον Κασκαντάμη που κράτησε το υπέρ 1-0 της Θύελλας.

Στα τελευταία λεπτά, ο Νίκος Μεσολόγγης, θέλοντας να ξεκουράσει τους παίκτες που ξεκίνησαν στην ενδεκάδα, προχώρησε σε αλλαγές και πέρασε στο ματς νεαρούς ηλικιακά ποδοσφαιριστές. Έκτοτε, η Θύελλα έχασε λίγο την αυτοσυγκέντρωση που είχε και σε συνδυασμό με την πίεση στα ψηλά από τους γηπεδούχους, δέχτηκε την ισοφάριση στο 88’.

Το γκολ προήλθε από ένα εντελώς αχρείαστο φάουλ στο χώρο του κέντρου, κάτι που μάζεψε σχεδόν όλη την ομάδα του Λουτρακιού στα καρέ της Θύελλας. Το φάουλ εκτελέστηκε, η μπάλα απομακρύνθηκε από την περιοχή, ωστόσο μετά από σουτ που έγινε από μακριά η μπάλα βρέθηκε στα δίχτυα του Κεφαλωνίτη, ο οποίος είδε την μπάλα να βρίσκει στα σώματα, να αλλάζει πορεία και να τον ξεγελάει για το 1-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Γενικότερα, η Θύελλα έδειξε μια αρκετά καλή εικόνα για κάτι παραπάνω από 70 λεπτά, ωστόσο ένα αχρείαστο φάουλ έφερε την ισοφάριση σε ένα ματς που οι «λιγνιτωρύχοι» άξιζαν πέρα για πέρα τη νίκη. Εκτός φιλικού έμειναν οι Κώστας Δημητρίου και Γιώργος Πάντος, με τον πρώτο να μένει προληπτικά εκτός λόγω ενοχλήσεων και τον δεύτερο να μην αγωνίζεται για λόγους τακτικής.


Θύελλα Ραφήνας (Νίκος Μεσολόγγης): Σύρακας, Τσάκωνας, Πιέτρι, Φύτρος, Γεωργόπουλος, Γεραφωτέλλης, Χαρακτίδης, Ντόσκας, Παπαδόπουλος Μ., Μπουντάκης, Μαργέτης.Έπαιξαν και οι Αράπης, Παπαδόπουλος Λ., Σαντίκου, Κεφαλωνίτης, Παπαδόπουλος Γ., Παντελίδης, Ζέκιο, Αποστολάκης και Παναγιώτου.


Ρεπορτάζ:Κωνσταντίνος Τούμπανος

216 views
bottom of page