top of page
  • Writer's pictureΑ.Π.Ο. Θύελλα Ραφήνας

Με το «αριστερό» στο πρωτάθλημα η Θύελλα


Την ήττα με σκορ 2-1 από τον Πανελευσινιακό γνώρισε εκτός έδρας η Θύελλα Ραφήνας, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής το οποίο άρχισε από τη δεύτερη αγωνιστική το απόγευμα της Κυριακής (17/9).


Οι «λιγνιτωρύχοι» πλήρωσαν το νωθρό τους ξεκίνημα στο παιχνίδι και την αναποτελεσματικότητα τους στις καλές στιγμές που τους παρουσιάστηκαν απέναντι στους «σταχυοφόρους». Για την ακρίβεια, η ομάδα μας μπήκε νωχελικά στον αγωνιστικό χώρο, με τους γηπεδούχους να είχαν δοκάρι μόλις στο 4’ του αγώνα. Στο 16’, ο Φωτόπουλος βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα της Θύελλας μετά από βιαστικό βολέ του Κουμή και με ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στα δίχτυα για το 1-0.


Η ομάδα του Νίκου Μεσολόγγη προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα με ένα σουτ του Γούλα που πέρασε πάνω από την εστία στο 18’. Πέντε λεπτά μετά, η Θύελλα είχε μεγάλη ευκαιρία να φέρει στα ίσα το παιχνίδι, ωστόσο ο Ψυχογιός νικήθηκε σε τετ α τετ από τον γκολκίπερ Μουζάκη που απέκρουσε σωτήρια. Στο 27’, ήταν η σειρά του Ντάφλα να απειλήσει, αφού πρώτα βρήκε λίγο χώρο έξω από την περιοχή και δοκίμασε ένα σουτ το οποίο έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Κάπως έτσι, η ομάδα μας δεν κατάφερε να βρει την ισοφάριση και σαν να μην έφτανε αυτό δέχτηκε και δεύτερο γκολ, έπειτα από σέντρα-σουτ του Μπρούνο, με την μπάλα να περνάει από όλους, να σκάει στο έδαφος και να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-0 στο 30’.


Από εκεί και πέρα, οι «λιγνιτωρύχοι» επιχείρησαν να μπουν ξανά στο ματς, με τον Ψυχογιό να νικιέται εκ νέου από τον Μουζάκη σε σουτ από πλάγια θέση στο 39’. Έξι λεπτά μετά και λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο έμπειρος φορ της Θύελλας είχε νέα μεγάλη ευκαιρία, ωστόσο αυτή τη φορά έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω από αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων, μετά από ωραία ατομική ενέργεια και σουτ από πολύ πλάγια και αριστερή θέση.


Μετά την ανάπαυλα, η ομάδα του Νίκου Μεσολόγγη παρουσιάστηκε καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο συνεχίζοντας να ψάχνει το γκολ που θα την έβαζε ξανά στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος. Στο 65’, ο Ψυχογιός τράβηξε 2-3 παίκτες του Πανελευσινιακού πάνω του και έβγαλε κάθετα για τον Χισό, ο οποίος βγήκε σε τετ α τετ με τον Μουζάκη που είπε «όχι» και σε αυτή την πολύ μεγάλη ευκαιρία της ομάδα μας. Τρία λεπτά μετά και ενώ οι «λιγνιτωρύχοι» είχαν ανέβει ψηλά, ο Γούλας έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από την εστία των γηπεδούχων.


Τελικά, η πίεση της Θύελλας καρποφόρησε κάπως αργά και συγκεκριμένα στο 90’, όταν ο Φύτρος μείωσε σε 2-1 με κοντινή προβολή που προήλθε από βαθιά μπαλιά στα καρέ του Πανελευσινιακού. Στις καθυστερήσεις, η ομάδα της Διασταύρωσης βγήκε μπροστά και έψαξε και δεύτερο γκολ, ώστε να φύγει τουλάχιστον με τον βαθμό της ισοπαλίας από την Ελευσίνα. Στο 90’+5’, ο Ψυχογιός μετά από σέντρα από τα αριστερά, σούταρε από κοντά με κατεύθυνση την εστία, αλλά ένας ποδοσφαιριστής του Πανελευσινιακού έστειλε την μπάλα σε κόρνερ πιθανώς με το χέρι τη στιγμή που προσπάθησε να διώξει. Φάση στην οποία υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Θύελλας, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να αφήνει το ματς να συνεχιστεί και να σφυρίζει τη λήξη λίγα δευτερόλεπτα μετά.


Επόμενος αγώνας για την ομάδα μας κόντρα στη νεοφώτιστη Α.Ε.Ρ.Α. Αφάντου, την ερχομένη Κυριακή (24/9) και ώρα 16:00, στο γήπεδο «Παναγιώτης Σκούφος», όπου οι «λιγνιτωρύχοι» θα ψάξουν την πρώτη τους νίκη στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Χρήστος Δρούζας (Αργολίδας), με βοηθούς τους Παναγιώτη Κωνσταντόπουλο (Αρκαδίας) και Παναγιώτη Τσούκα (Αργολίδας).


ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Μουράτ Σεροπιάν): Μουζάκης, Αλεξίου, Μηλιώτης, Συριόπουλος, Οικονομόπουλος, Χατζηλάμπρος, Μπρούνο, Κουκοβίνης, Φωτόπουλος, Μακρίδης, Ερέρα.

ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ (Νίκος Μεσολόγγης) : Κουμής, Σαμάρκος (61′ Αγγέλης), Φύτρος, Ανδρίκος, Μαντζώρος, Ντάφλας, Γούλας, Μαρτίνος, Ψυχογιός, Γκούμας, Χίσο (79′ Κοτσάκης).


Κωνσταντίνος Τούμπανος

bottom of page