top of page
  • Writer's pictureΑ.Π.Ο. Θύελλα Ραφήνας

Σπουδαία νίκη για την Θύελλα, υπέταξε τον Εθνικό!


Την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε η Θύελλα Ραφήνας! Η ομάδα μας νίκησε με 1-0 τον Εθνικό Πειραιά, στο «Παναγιώτης Σκούφος» και πήρε τους πρώτους της βαθμούς στον 5ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Οι «λιγνιτωρύχοι» πήραν αυτό που άξιζαν βάσει της εικόνας που είχαν στο δεύτερο ημίχρονο και κέρδισαν χάρη σε γκολ του Χίσο στο 74’.


Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ήταν μοιρασμένο, καθώς το ματς πήγε στις δυνατές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου. Οι άμυνες των δύο ομάδων εξουδετέρωσαν τις όποιες απειλές πήγαν να δημιουργηθούν, με την ομάδα του Νίκου Μεσολόγγη να είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία των 45 πρώτων λεπτών.


Στο 40’, ο Γκούμας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Τόσκα πετάχτηκε στη μικρή περιοχή, έκανε την προβολή, η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι και εν συνεχεία ο γκολκίπερ του Εθνικού μπλόκαρε. Νωρίτερα, ο Γκούμας είχε καλή ευκαιρία με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ωστόσο ο Κούμπουλλα έδιωξε στη δεξιά του γωνία.


Λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 55’, ο Εθνικός είχε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Σάμιος έβγαλε παράλληλα, ο Σταύρου σούταρε μέσα από την μικρή περιοχή, ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.


Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, η Θύελλα έψαξε το γκολ, πίεσε ψηλά και δημιούργησε τις προϋποθέσεις, για να «βρει» δίχτυα. Στο 64’, ο Δημητρίου δοκίμασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, όμως ο Κούμπουλλα απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ. Τελικά, οι «λιγνιτωρύχοι» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με καρφωτή κεφαλιά του Χίσο στο 74’. Ο Γκούμας εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο μεσοεπιθετικός της Θύελλας πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και έτσι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.


Στη συνέχεια, η ομάδα του Νίκου Μεσολόγγη έψαξε και δεύτερο γκολ, ωστόσο αυτό δεν ήρθε, παρά τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν με τον Δημητρίου στο 76’ και τον Γκούμα στο 77’, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ, όπου η μπάλα πέρασε άουτ. Στα τελευταία λεπτά, ο Εθνικός βγήκε μπροστά, πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης, όμως η Θύελλα κράτησε το μηδέν και πήρε μία σπουδαία νίκη, η οποία είναι αφιερωμένη στον Δημήτρη Μαρτίνο. Ο έμπειρος μέσος της ομάδας μας, παρότι «έχασε» ένα πρόσωπο της οικογένειάς του, αγωνίστηκε κανονικά και ήταν εκ των κορυφαίων στο μεγάλο τρίποντο επί των «κυανόλευκων».


Το επόμενο ματς των «λιγνιτωρύχων» είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Τετάρτη (23/11), με αντίπαλο τον Θησέα Νέας Μακρής, στο γήπεδο της Αγίας Μαρίνας, για τη Β’ φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΑΝΑ.


Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ραφαήλ Τριανταφύλλου (Αργολίδας), με βοηθούς τους Κώστα Γκουριώτη (Αργολίδας) και Παύλο Δημητρακόπουλο (Αργολίδας).


ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ (Νίκος Μεσολογγής): Πρίφτης, Σαντίκου, Τόσκα, Μαργέτης, Ντόσκας, Μαρτίνος, Παντελίδης, Γούλας (90’+2 Γεωργόπουλος), Δημητρίου, Χίσο, Γκούμας (90’+2’ Ρόβινας)


ΕΘΝΙΚΟΣ (Θεόφιλος Καλύβας): Κουμπούλλα, Παπαγγελής, Ζωγραφάκης, Νικολόπουλος, Βασίλειου, Πλουμάτος (84’ Βλοχόπουλος), Σταύρου (71’ Δώδας), Νταλακούρας (88’ Κώστας), Μίλιτς, Διακός, Σάμιος.


bottom of page