top of page
  • Writer's pictureΑ.Π.Ο. Θύελλα Ραφήνας

Υπέταξε τον Αλμυρό και επέστρεψε στα τρίποντα! (video)


Στις επιτυχίες επέστρεψε η Θύελλα Ραφήνας, νικώντας με 2-1 τον Αλμυρό Γαζίου, το απόγευμα της Κυριακής (26/3), στο γήπεδο «Παναγιώτης Σκούφος», για την 21η αγωνιστική του 5ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Οι «λιγνιτωρύχοι», που ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο, πέτυχαν δύο γκολ τα οποία αποδείχθηκαν αρκετά για να πάρουν το τρίποντο και να ανέβουν στη δεύτερη θέση με 38 βαθμούς, την ώρα που βρίσκονται στο -3 από τον πρωτοπόρο Γιούχτα.


Η ομάδα του Νίκου Μεσολόγγη μπήκε δυνατά και αποφασισμένα στο παιχνίδι, καθώς στόχος ήταν η επιστροφή στις νίκες, έπειτα από την ήττα από τον Φωστήρα, την προηγούμενη αγωνιστική. Και κάπως έτσι, η Θύελλα ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 15’ με τον Σαντίκου. Ο Γκούμας εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ έξω και πλάγια αριστερά από την περιοχή, ο υψηλόσωμος στόπερ έπιασε μία ωραία κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.


Από εκεί και πέρα, ο Αλμυρός επιχείρησε να απαντήσει και είχε μεγάλη ευκαιρία ώστε να ισοφαρίσει με τον Φραγκουλάκη, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Κουμή στο 21’, στη μοναδική ευκαιρία της κρητικής ομάδας στο πρώτο μέρος. Πέντε λεπτά μετά, η ομάδα της Διασταύρωσης διπλασίασε το προβάδισμά της με το 10ο φετινό γκολ του Παντελίδη. Όλα άρχισαν από την εξαιρετική ατομική ενέργεια του Μαρτίνου, ο οποίος κουβάλησε για αρκετά μέτρα την μπάλα και άδειασε την άμυνα του Αλμυρού, για να «σερβίρει» έτοιμο γκολ στον 20χρονο επιθετικό της Θύελλας, που σκόραρε με κοντινή προβολή.


Οι «λιγνιτωρύχοι» συνέχισαν να παίζουν σε υψηλό ρυθμό μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους, στο οποίο θα μπορούσαν να είχαν βρει και τρίτο γκολ, εφόσον πραγματοποιούνταν καλύτερες επιλογές από μέρους τους, στην επίθεση.


Στο δεύτερο ημίχρονο, το ματς έγινε... ροντέο, καθώς στο 60’ ο διαιτητής Νικολόπουλος μετά από υπόδειξη του πρώτου βοηθού καταλόγισε ένα αρκετά τραβηγμένο πέναλτι εις βάρος της Θύελλας, σε καθαρό μαρκάρισμα του Μαντζώρου στον Μπανβό. Απόφαση η οποία έφερε αρκετές διαμαρτυρίες από τον πάγκο της ομάδας μας, όπως ήταν απολύτως λογικό. Ο Φραγκουλάκης πάντως ανέλαβε την εκτέλεση και μείωσε σε 2-1, βάζοντας ξανά τον Αλμυρό στο παιχνίδι.


Τα δεδομένα του αγώνα, ωστόσο άλλαξαν και πάλι στο 65’, όταν ο Μπανβό είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε λίγα λεπτά, με αποτέλεσμα να αποβληθεί και να πάρει το δρόμο για τα αποδυτήρια. Τρία λεπτά μετά, ο Γκούμας εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ το οποίο είχε πορεία προς τα δίχτυα, αλλά ο Χανιωτάκης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.


Από εκεί και πέρα, η Θύελλα είχε μία μεγάλη ευκαιρία, για να «κλειδώσει» το ματς στο 85’, αλλά το σουτ του Γούλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αλμυρού, με το 2-1 να παραμένει μέχρι το φινάλε και την ομάδα του Νίκου Μεσολόγγη να παίρνει μία σπουδαία νίκη, αφού ολοκλήρωσε και εκείνη το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μαρτίνου.


Το επόμενο ματς της ομάδας μας είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή (2/4, 16:00), στην Κρήτη, με αντίπαλο τον Α.Ο. Πόρου, για την 22η «στροφή» του 5ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.


Την αναμέτρηση σφύριξε ο Αθανάσιος Νικολόπουλος (Σάμου), με βοηθούς τους Λόρεν Μπεκιάρι (Αθηνών) και Χρήστο Μπόντζο (Αθηνών).

ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ (Νίκος Μεσολόγγης): Κουμής, Αράπης, Μαντζώρος, Σαντίκου, Γκούμας (75′ Γούλας) , Δημητρίου, Μαργέτης, Μαρτίνος, Τόσκα (87′ Μπρέμπος), Παντελίδης (97′ Μπαριτακης), Χίσο (87′ Σουλτανίδης).


ΑΛΜΥΡΟΣ (Μανώλης Σουτζής): Χανιωτάκης, Αγαπάκης (93′ Χαϊντίνι), Θεοδωράκης, Ξενοκτιστάκης, Πατινιώτης, Ενγκουέμ (93′ Νικολακάκης), Βουιδάσκης (72′ Αρσενίδης), Μπάσιτς (46′ Μπανβό), Φραγκουλάκης, Αμαραντίδης, Κατσικοκέρης.


Κωνσταντίνος Τούμπανος


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

– Αναφέρεται ως πηγή το thiellafc.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.

– Αναφέρεται στο τέλος του άρθρου ως “Πηγή”

– Σε ένα από τα δύο σημεία υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


bottom of page