top of page
  • Writer's pictureΑ.Π.Ο. Θύελλα Ραφήνας

Φινάλε με «τριάρα» και αποθέωση! (video)

Με «γλυκιά» γεύση ολοκλήρωσε τις φετινές της αγωνιστικές «υποχρεώσεις» η Θύελλα Ραφήνας. Η ομάδα του Νίκου Μεσολόγγη νίκησε εύκολα με 3-0 εντός έδρας την ιστορική Ρόδο, το μεσημέρι του Σαββάτου (27/4) και τερμάτισε στην τρίτη θέση του τρίτου ομίλου της Γ’ Εθνικής με 65 βαθμούς μετά από έναν μαραθώνιο 34 αγωνιστικών. Με αυτό τον τρόπο, οι «λιγνιτωρύχοι» ισοφάρισαν τη δεύτερη καλύτερη πορεία του συλλόγου στην τρίτη τη τάξει κατηγορία, καθώς και πέρσι κατέλαβαν την ίδια θέση στον πέμπτο όμιλο του πρωταθλήματος.

 

Στο αγωνιστικό σκέλος, η ομάδα μας μπήκε δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 2’ θα μπορούσε να είχε κερδίσει πέναλτι σε χέρι αμυντικού της Ρόδου. Παρόλα αυτά, ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Δέκα λεπτά μετά, ο Γκούμας έβγαλε κάθετα για τον Κωτσάκη, εκείνος πλάσαρε τον Αθανασόπουλο, ωστόσο η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι. Στο 18’, η Θυέλλα ευτύχησε να πάρει το προβάδισμα με τον Κοντογιάννη, που με ωραία ατομική ενέργεια απέφυγε έναν αμυντικό και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

 

Η επίτευξη του γρήγορου γκολ έδωσε ψυχολογία στους ποδοσφαιριστές του Νίκου Μεσολόγγη, οι οποίοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα με τον Κωτσάκη στο 21’. Ο Γκούμας εκτέλεσε ένα κόρνερ από τα δεξιά και ο νεαρός επιθετικός σηκώθηκε ψηλά, για να «γράψει» το 2-0 με κεφαλιά. Η Θύελλα ωστόσο συνέχισε να πετάει «φωτιές» και ως εκ τούτου σκόραρε για τρίτη φορά στο 30’ με τον Ντολλάνι. Ο Κοντογιάννης γύρισε από τα δεξιά στον νεαρό εξτρέμ και εκείνος με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Θύελλας.

 

Από εκεί και πέρα, οι «λιγνιτωρύχοι» κατέβασαν ταχύτητα και μετά την ανάπαυλα πραγματοποίησαν και τις πέντε αλλαγές που είχαν στη διάθεσή τους, ώστε να δοθεί χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές με λίγες συμμετοχές. Κατά συνέπεια ο ρυθμός έπεσε και αναθερμάνθηκε στα τελευταία λεπτά όπου το παιχνίδι είχε τρία δοκάρια σε διάστημα τεσσάρων λεπτών! Στο 89’ ο Φύτρος υπέπεσε σε πέναλτι, ο Μπαρμπαρούσης εκτέλεσε αλλά έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Κορασίδη ο οποίος έπεσε σωστά και κάλυψε τη γωνία του. Δευτερόλεπτα μετά, ο Δούμτσης θέλησε να ξεγελάσει τον νεαρό γκολκίπερ, ωστόσο η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ μετά από μακρινή εκτέλεση φάουλ.

 

Στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 90’+2’, η ομάδα μας πίεσε ψηλά, έκλεψε την μπάλα και είχε τεράστια ευκαιρία για να πετύχει και τέταρτο γκολ με τον Μπουντάκη, ο οποίος σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με σουτ εκτός της μεγάλης περιοχής. Δευτερόλεπτα μετά, ακολούθησε το σφύριγμα της λήξης που βρήκε τους «λιγνιτωρύχους» να αποθεώνονται από τον κόσμο της ομάδας μας και να δέχονται ένα αρκετά ζεστό «χειροκρότημα», με αφορμή την επιτυχημένη τους πορεία στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

 

Την αναμέτρηση «σφύριξε» ο Κωνσταντίνος Φωτάκος (Αθηνών), με βοηθούς τους του ήταν οι Ιωάννη Τραντά (Αθηνών) και Πέτρο Ρούσσο (Αθηνών). 

ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ (Νίκος Μεσολόγγης): Κουμής (71′ Κορασίδης), Αγγέλης, Φύτρος, Τσούκας, Φλώρος, Ντάφλας, Ντόκο, Κοντογιάννης (55′ Σαμάρκος), Γκούμας (77′ Μακροδημήτρης), Ντολλάνι (71’ Μπουντάκης), Κωτσάκης (55′ Ζαπατίνας).

 

ΡΟΔΟΣ (Μιχάλης Χαρίτος): Αθανασόπουλος, Τρόκα, Καψάλης (14′ λ.τρ. Τσακίρογλου), Ζαχαρός, Ζαννάκης, Μπαρμπαρούσης, Λίμα, Ζούνης, Μπουρνέλης, Ζόγκας, Δούμτσης.

 

Κωνσταντίνος Τούμπανος


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

– Αναφέρεται ως πηγή το thiellafc.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.

– Αναφέρεται στο τέλος του άρθρου ως “Πηγή”

– Σε ένα από τα δύο σημεία υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

bottom of page